Starbucks hakkab töötajate kraadiõpet toetama

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucksi kohvik Sydneys, Austraalia.
Starbucksi kohvik Sydneys, Austraalia. Foto: PETER PARKS/AFP

Maailma suurim kohvikukett Starbucks hakkab tegema koostööd Arizona ülikooliga toetamaks oma töötajaid, kes soovivad taotleda bakalaureuse kraadi, kirjutab The Wall Street Journal.

Toetust võivad saada töötajad, kelle tööaeg ulatub vähemalt 20 tunnini nädalas. Ettevõtte töötajad võivad valida õppetööks 40 eriala vahel alates jaekaubanduse juhtimisest kuni elektriinseneridega.

Töötajatel, kes osalevad programmis ei ole kohustust Starbucksi tööle jääda.

«Me ei nõua või ei eelda oma partnereid jääma pärast lõpetamist meiega,» ütles majanduslehele Starbucksi USA üksusse president Cliff Burrows. «Me loodame, et nad jäävad meiega ja teevad siin karjääri, aga nad on vabad oma karjääri ja eluga minema järgmisse etappi,» lisas ta.

Arizona ülikooli president Michael Crow hinnangul hakkab programmis osalema umbes 15 000 kuni 20 000 Starbucksi töötajat aastas. Ülikool on võtnud tööle 50 lisaõppejõudu ja akadeemilist nõustajat.

Ülikooli aastane õppemaks on 3 000 kuni 10 000 dollarit (2200 kuni 7400 eurot) aastas. Starbucks usub, et toetust saavad töötajad peavad maksma vähem kui pool õppemaksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles