Fotod: peaminister tegi ringkäigu IKT-valdkonna võtmeasutustes

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas pühendas tänase tööpäeva info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnale, külastades Euroopa Liidu ametit õiguse, vabaduse ja turvalisuse valdkonna suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimiseks (IT-amet), NATO küberkaitse koostöö keskust, riigi infosüsteemi ametit (RIA) ning e-Eesti esitluskeskust. Samuti kohtus ta IKT erialalii du juhatusega.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel arutati IT-ameti peadirektori Krum Garkoviga ameti tegevuse laiendamist.

«IT-amet võiks olla kogu Euroopa Liidu IT-alaseks kompetentsikeskuseks ja teenusepakkujaks laiemalt kui ainult sise- ja justiitsküsimuste valdkonnas,» sõnas Rõivas. «Paiknemine Eestis annab ametile hea lähtekoha võtmaks enda ülesandeks ka teiste üleeuroopaliste e-teenuste arenduse ja halduse. Eesti seisukoht on, et järgmiste Euroopa Liidu ametite loomine pole mõistlik, kui meil on üks ja hästi tööle hakanud IT-asutus juba loodud.»

NATO küberkaitse koostöö keskuses tunnustas peaminister keskuse senist head tööd ja rolli.

«Ükski sõjaline konflikt pole tänapäeval enam puhtalt konventsionaalne, küberkonfliktid hõlmavad lisaks tehnilisele ka õiguslikke ja poliitikaküsimusi,» ütles Rõivas. «NATO oivakeskus aitab liitlasriikidel selleks hästi valmistuda ning seeläbi ka Eesti julgeolekut tõsta, seda enam et keskus asub meie juures ja Eesti osaleb selle töös tihedalt.»

Kohtumisel Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhtkonnaga arutati võimalusi Eesti infoühiskonna ja IKT-sektori arengu hoogustamiseks.

«IKT-ettevõtted on riigile väga heaks partneriks,» ütles Rõivas. Eriti tänuväärne on peaministri sõnul olnud nende tegevus IKT-hariduse edendamisel.

Lisaks tutvus peaminister Taavi Rõivas täna riigi infosüsteemi ameti töö ja tulevikuplaanidega ning külastas 19. juunil avatavat e-Eesti esitluskeskust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles