Rootsi ülemkohus tühistas TV- ja raadiomaksu arvutitele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Rootsi ülemkohus tühistas reedel arvutitele, tahvelarvutitele ning mobiiltelefonidele televisiooni- ning raadiomaksu, teatasid allikad reedel.

2013. aastal kehtestas Rootsi litsentsiandja Radiotjaenst 2076 krooni (230 euro) suuruse maksu internetiühendusega majapidamistele, isegi neil puudus televiisor, kuna ülekandeid saab vaadata ka veebis.

Seaduse järgi peavad ülekandetasu maksma inimesed, kellel on tele- või raadioülekannete nägemiseks mõeldud tehnika, isegi, kui seda saab muudel eesmärkidel kasutada. Ülemkohtu otsuse järgi ei ole internetiühendusega arvutid «mõeldud» teleülekannete näitamiseks.

Radiotjaensti väitel lõpetatakse koheselt ülekandetasu nõudmine, kuid reedeni kogutud raha tagasi ei maksta, kuna eelmised kohtuinstantsid olid maksu jõusse jätnud. 2013. aastal kogus asutus 7,1 miljardit Rootsi krooni (7,8 miljardit eurot), mis läks riigiraadio ning -televisiooni rahastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles