Combimill kahekordistab tootmismahte ja laiendab tooteportfelli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kohava.
Margus Kohava. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Soome Metsä Groupilt ostetud Reopalu saekaater kahekordistab puidufirma Combimilli tootmismahud ning laiendab oluliselt tooteportfelli.

«Kui me siiani tegelesime peamiselt männi töötlemise ja vääristamisega, siis tänu uuele saekaatrile lisandub meie portfelli ka kuusepuit. Lisaks tootmismahtude suurenemisele ei saa ka eitada, et kahe saekaatri sünergia peaks olema üsna märkimisväärne, seda siis tooraine varumise kui ka kõrvalproduktide turustamise ja juhtimiskulude pealt,» kommenteeris Combimilli juhatuse liige Margus Kohava BNS-ile.

Reopalu saekaatri tootmismaht ulatus mullu 75 000 kuupmeetrini ning Combimill loodab tootmist samal tasemel hoida. «Järgmiseks aastaks on meil plaanis ka olulised investeeringud saeliini moderniseerimiseks, mis võiks võimsust veelgi tõsta,» rääkis Kohava. Combimilli Kõidama saekaatris töödeldi mullu 80 000 tihumeetrit puitu ning võetud plaanid said täidetud ning ka ületatud, kinnitas Kohava.

Soome puidukooperatiiv Metsä Group teatas kolmapäeval, et on müünud oma Eesti tütarfirma Metsä Wood Eesti AS-i Combimillile. Koos ostulepinguga sõlmisid osapooled tooraine varumise ja valmistoodete edasimüügi-alase koostöölepingu. Metsä Wood Eesti AS-i müügihinda osapooled ei avalikusta.

Metsä Wood Eesti käive oli mullu 16 miljonit eurot ning seal töödeldi 75 000 tihumeetrit kuusepuitu.

Combimill tegutseb Suure-Jaani vallas Kõidamal, peamiseks tegevusalaks on männi saematerjali tootmine. 2012. aastal oli ettevõtte käive 6,2 miljonit eurot ja puhaskasum 885 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles