ETFL: Turismifirmad ja riik peavad välismaalasi Eestisse meelitama

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina turistid.
Hiina turistid. Foto: SCANPIX

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) mais ametisse astunud uus juhatus näeb liidu esmaste tegevuseesmärkidena Eesti tutvustamist uutel sihtturgudel ning Eestisse tulnud uute lennuliinide jätkusuutlikkuse tagamist.

«Välisturistide panus Eesti majandusse ja tööhõivesse on väga märkimisväärne – ainuüksi mullu kulutasid ligi kaks miljonit Eestis ööbinud turisti siin 1,35 miljardit eurot,» ütles ETFL-i president Külli Karing neljapäeval pärast uue juhatuse esimest kogunemist. Karing ütles, et kuna turistidel on Eesti majanduses tähtis roll, tuleb jätkuvalt panustada Eesti kui turismisihtkoha tutvustamisele.

ETFL-i presidendi sõnul on liit asunud aktiivselt turundama Eestit uutel potentsiaalsetel sihtturgudel. Käesoleval aastal on juba koostöös lennuliinidega korraldatud riikidevahelised turismiettevõtete koostööseminarid Türgis ja Horvaatias, sügiseks on plaanis samalaadne koostöö järgmistel sihtturgudel, kust on avanemas uued otselendude võimalused.

Karingu sõnul teeb ETFL aktiivselt tööd selle nimel, et uued lennuliinid Eestis jätkusuutlikena püsiksid. See annab Eesti tarbijale parema otselendude valiku ning aitab välisturistidel uutelt turgudelt meile lennata, lausus Karing.

Karing ütles, et uus juhatus peab oluliseks kõigi turismindusega seotud osapoolte koostööd. Selle eelduseks, et Eestis ööbivate välisturistide arv kasvaks ka edaspidi, on nii turismifirmade ja sektoriga seotud ettevõtjate koostöö kui ka koostöö riigiga, kelle abil Eestit välismaailmale tutvustada, lausus Karing.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas, Eesti turismisektori arendamise ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles