Investeerimisfond ostis enamusosaluse Luku-Expertis

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtmed
Võtmed Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Redgate Capital’i alternatiivsete investeeringute äriüksus viis 11. juunil lõpule enamusosaluse omandamise Eesti ühe suurima lukkude, ukse- ja aknatarvikute jae- ja hulgimüügi ning paigaldusega tegelevas ettevõttes Luku-Expert OÜ.

Senine ainuomanik Kaido Sõmer jätkab Luku-Expert omanikeringis koos Redgate’iga. Tehingu hinda poolte kokkuleppel ei avalikustata.

Luku-Expert OÜ on Eesti vanim antud valdkonna ettevõte – ettevõttel on kogemust kakskümmend üks aastat. Lisaks tugevale hulgimüügiüksusele, mille klientideks on peamiselt Eesti ning lähiriikide ettevõtted, on Luku-Experdil hetkel kolm spetsialiseerunud, professionaalselt varustatud kauplust kolmes linnas: Tallinnas, Pärnus ja Viljandis.

Ettevõtte müügitulu oli 2013. aastal 2,7 miljonit eurot ja puhaskasum 274 tuhat eurot.

Luku-Expert senine ainuomanik Kaido Sõmer kommenteeris: «Peale tugeva ettevõtte ülesehitamist soovisin ettevõtte uude arenguetappi suundumiseks juurde tõsist partnerit, kellega ehitada ettevõtet edasi, kasvatades ning võimalusel laiendades äritegevust. Redgate’i näol on tegemist tugeva meeskonna ja väga hästi sobiva partneriga, kellega koos uusi eesmärke realiseerida.»

Redgate’i juhatuse liikme Veikko Maripuu sõnul sobib Luku-Expert meie poolt omandatud ettevõtete porfelli erakordselt hästi. Tegemist on kindla ning väärika ettevõttega, millel on lai kliendibaas, suur tarnijate ning koostööpartnerite usaldus, tugevad finantsnäitajad ja mis tegutseb meile tuttavas ning meid väga huvitavas valdkonnas. Me plaanime jätkata sama meeskonnaga. Tulevikuplaanidesse kuuluvad nii ettevõttest tulenevad kui võimalike uute ülevõtmiste teel saavutatavad laienemisvõimalused Eestis kui väljaspool, samuti üha suurema koostöö otsimine meie gruppi kuuluvate teiste ettevõtetega.

Redgate’i investeerimisfookuses on hea kasvupotentsiaaliga ning arenguvõimelised Eesti ja lähiriikide ettevõtted. Veikko Maripuu sõnul sobib Redgate’i erakapitali (Private Equity) investeeringute portfelli eelkõige keskmise suurusega ettevõte, kellel on kasvuplaanid tulevikuks, kuid kes soovib kõrvale kogemustega partnerit ja/või kellel napib kapitali laienemiseks või mille omanikud soovivad ettevõtet müüa või omanike ringi laiendada muudel põhjustel. Investeeringuteks kaasatud kapital pärineb peamiselt Balti riikide ja ja Skandinaavia investoritelt. Investeeringuid juhib aktiivselt Redgate.

Redgate on varasemalt omandanud mitmekülgseid trükiteenuseid ja loovlahendusi pakkuva keskkonnasõbraliku ettevõtte Ecoprint, metalli ja terasetoodete hulgimüüja Reval Nordic Steel, ehitusmaterjalisektoris tegutseva Põltsamaa Graniit ning puitpaneel- ja palkmaju tootva ettevõtte RPM Grupp. Ettevõttest Reval Nordic Steel tehti edukas väljumine 2012 aastal, teised protfelli ettevõtted arenevad vastavalt planeeritud strateegiatele.

Redgate Capital on investeerimispanganduse ja investeerimisettevõtete grupp, kes pakub investoritele, ettevõtjatele ja ettevõtetele alternatiivsete investeeringute ja kõrgetasemelisi finantsnõustamise teenuseid. Redgate Capital’i peamised omanikud on Veikko Maripuu, Mart Altvee ja Aare Tammemäe.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles