Täna Postimehes: jalgpalli MM-i näeb tänavu üsna vähestes baarides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi näitavad tänavu üsna vähesed baarid.
Jalgpalli MMi näitavad tänavu üsna vähesed baarid. Foto: Tairo Lutter

Kuna sellel aastal oli avalikus kohas jalgpalli maailmameistrivõistluste näitamiseks vaja FIFA luba, siis hirmutas see paljud söögikohad ära ning 9. mai tähtajaks oli loa ERRi andmetel taotlenud vaid ligi 30 ettevõtet.

Üks neist, kes sel aastal enam eraldi jalgpalli ei näita, on pealinna iiri pubide kett St. Patrick’s. Üllatuslik on see seepärast, et teatavasti on jalgpall ülioluline osa iiri ja inglise pubide kultuurist ning Kesk-Euroopas võib kindel olla, et igas sellises pubis nii suure võistluse ajal jalgpalli näeb.

St. Partrick’si juhi Priit Vahe sõnul jagub Tallinnas jalgpallisõpru vaid mõne üksiku spordibaari jaoks. Nende telekates küll taustaks mängud käivad, aga heli teiste külastajate eemalepeletamiseks peale ei keerata. «Eestis pole lihtsalt seda jalgpallikultuuri. Võib-olla me tahaksime ennast Inglismaa ja Iirimaaga võrrelda, aga tegelikult see nii ei ole. Spordifänne jätkub Tallinnas ühte-kahte kohta. Rahvast on lihtsalt vähe,» rääkis Vahe.

Paljud jalgpallihuvilised ostsid homme algava jalgpalli MM-i vaatamiseks uusi telereid, tahvelarvuteid ja suurendasid telefoni andmeside kasutusmahtusid.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt ütles, et maikuus kasvas Tele2-s tahvelarvutite müük ligi 15 protsenti ja andmeside lepingute maht veerandi võrra. «Jalgpalli MM on üks selliseid sündmusi, mida inimesed vaadata tahavad ja on nõus eraldi seadme ostma, nii Eestis kui maailmas,» sõnas Saarvelt.

Loe pikemalt tänasest Postimehest või Postimees plussist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles