Rahandusministeeriumi hanked tekitavad küsimusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium.
Rahandusministeerium. Foto: Peeter Langovits.

Mõned rahandusministeeriumi viimase aja hanked on tekitanud mitmeid kriitilisi küsimusi.

Näiteks ei õnnestunud rahandusministeeriumil esimesel katsel käima saada olulist ja oodatud töövahendit, e-riigihangete veebikeskkonda - nelja miljoni krooni eest arendamise enda õlule võtnud firma ei suutnud tööd lõpule viia ja rahandusministeerium lõpetas temaga poolte kokkuleppel hankelepingu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Asja kiireloomulisusele viidates valis ministeerium uueks hankemenetluse liigiks väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse ning väljavalituks osutus AS Datel, kes tegi pakkumise ka nn esimeses voorus.

Samas lõpetas siseministeerium hiljuti AS Dateliga ühe tarkvara arenduse hanke, kuna töödega ei saadud õigeks ajaks valmis ja tähtaja ületamise tõttu hakkas ministeeriumi ähvardama eurorahade tagasimaksmine, ning sellest juhtumist oli teadlik ka rahandusministeerium.

Rahandusministeerium teatas Postimees.ee’le, et ühispakkujaga väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse tulemusena sõlmitud hankelepingu täitmine on toimunud ajagraafiku kohaselt ning ministeeriumil puuduvad tänaseni etteheited ühispakkuja Datel/Webmedia tegevusele.

Teise rahandusministeeriumi, euro teavituskampaania, riigihanke üle vaieldakse vaidluskomisjonis, kuna häiret tõstis reklaamiagentuur Tank, kes kahtlustas muu hulgas, et hankel madalamat hinda pakkunud firmaga lepingut sõlmides hakkab riik tegelikku hinda mustalt maksma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles