Taksojuhid tekitavad täna Euroopas enneolematu kaose

Urho Meister
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso-ootaja märk
Takso-ootaja märk Foto: Corbis/Scanpix

Totaalne ummik Londoni kesklinnas, teetõkked ümber Pariisi lennujaamade, keskpäevane seisak Kurfürstendammi ostutänaval Berliinis... Väike väljavõte vimmast, mille taksojuhid täna eurooplastele kaela kallavad.
 

Uberi «nutitranspordi» vastu ühendavad oma jõud ligikaudu 30 000 sohvrit Suurbritannias, Prantsusmaal ja Saksamaal, kellega on lubanud liituda kolleegid Itaalias ja Hispaanias.

Protestijaid liidab soov tõrjuda turult San Fransiscos baseeruv nutirakenduste kaudu transporti pakkuv Uber, mis on tunginud sügavale nende mängumaale, kirjutab Bloomberg Businessweek.

Taksojuhid väidavad, et Uber ja teised nutifonirakendustel põhinevad ettevõtmised naudivad ebaõiglast eelist, kuna neile ei rakendu sellised lõivud ja reeglid nagu tavalistele taksodele.

Uber kinnitas Bloombergile, et kavatseb streigi ajal inimesi edasi teenindada: «Sel ajal kui taksojuhid üritavad elu Euroopas seisma panna, oleme meie olemas, et toimetada inimesi punktist A punkti B.»

Kõige karmimaks tõotab tänane päev kujuneda Londonis, kus politsei on saanud teateid kuni 10 000 traditsioonilise takso tulemisest linna südamesse meelt avaldama. «Tagajärjed transpordile pealinnas võivad olla tõsised. Takistatud võib olla hädaabiteenistus, mis võib seada ohtu inimeste elud,» teatas Londoni politsei.
Euroopa taksojuhid on käinud ka kohtumajades Uberi vastu võitlemas, kuid seni üsna edutult.

Toimetatud: kuidas funktsioneerivad Uber ja teised nutitranspordi firmad, loe siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles