Töötute arv väheneb

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa saal.
Töötukassa saal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mais jätkus registreeritud töötute arvu vähenemine. Kuu lõpus oli töötuna arvel 4,6 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust ehk 29 388 inimest.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul langes registreeritud töötute arv pärast majanduskriisi esimest korda alla 30 000. Enamik inimesi, kes võtsid end töötukassas arvelt maha, asusid tööle.

Mais registreeris end töötukassas 4 020 uut töötut. Töötukassa abiga sai tööle või alustas ettevõtlusega 4 177 inimest. Tegelik tööleasujate arv on aga veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim registreeritud töötuse määr on jätkuvalt Ida-Virumaal (8,9%) ja Valgamaal (8,8%) ning madalaim Tartumaal (3,4%) ja Harjumaal (3,6%).

Kõige suurema osa varem töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (19%), lihttöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (16%). Samas pakuti nendes valdkondades uusi töökohti kõige enam.

Maikuu jooksul lisandus aprillikuuga võrreldes vähem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4 630 uut tööpakkumist. Kõige enam pakuti tööd teenindus- ja müügitöötajatele (23%), lihttöölistele (17%) ning seadme- ja masinaoperaatoritele (16%).

Maikuus hakkasid inimesed osalema vähem tööturuprogrammides. Tööalasel koolitusel osales 16 protsenti vähem ja tööotsingu koolitusel 28 protsenti vähem inimesi kui maikuus. Karjäärinõustamise teenust osutati 27 protsenti vähem kui aprillis.

Töötukassa maksis mais töötuskindlustushüvitist 10 558 inimesele ehk 30 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 381 eurot. Ligikaudu 112 euro suurust töötutoetust sai mais 7 854 inimest ehk 22% kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles