Richard Branson investeeris TransferWise’i

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavet Hinrikus, Richard Branson ja Kristo Käärmann
Taavet Hinrikus, Richard Branson ja Kristo Käärmann Foto: TransferWise

Rahvusvahelist maksete ja valuutavahetuse teenust pakkuv Eesti päritolu idufirma TransferWise kaasab riskikapitaliettevõtetelt ja erainvestoritelt 18,4 miljonit eurot, et toetada ettevõtte kiiret kasvu. Uute investorite hulka lisandus ka Virgin Groupi omanik Richard Branson.

Eesti ettevõtjate Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni loodud idufirma TransferWise andis teada uuest kapitali kaasamise ringist, mille abil plaanitakse 2015. aasta keskpaigaks ettevõtte töötajate arvu kahekordistada.

18,4 miljoni eurose (25 miljonit USD) investeeringu taga on juba TransferWise’i raha paigutanud investorid Peter Thiel (riskikapitaliettevõttest Valar Ventures), IA Ventures, Index Ventures, TAG (Robin Klein ja Saul Klein) ning Le Monde’i omanik Xavier Niel. 

Uue investorina lisandus Virgin Groupi omanik, nimekas Briti ettevõtja Richard Branson, kes ka varem on avalikult TransferWise’i suhtes oma poolehoidu väljendanud. «Mul on investeeringu üle ülimalt hea meel, kuna finantsteenuste ning eriti rahvusvaheliste maksete ja valuutavahetuse vanamoelises valdkonnas valitseb juba aastakümneid vajadus uute tuulte ja läbipaistvuse järele. Idufirmadel nagu TransferWise on täna väga head võimalused tulla turule murranguliste toodete ja teenustega, kasutades selleks ära tehnoloogilisi võimalusi,» kommenteeris Branson.

«Richard Bransoni lisandumine meie investorite hulka on arusaadavalt väga suur au ja ühtlasi märk sellest, et TransferWise’i sõnum finantsteenuste läbipaistvamaks muutmise vajaduse kohta on leidnud laia vastukaja. Uue investeeringu abil plaanime kasvatada meie teenuste ülemaailmset kättesaadavust, aga samuti tõsta teadlikkust finantsteenuste eksitavate ja röövellike reklaamsõnumite suhtes,» kommenteeris Taavet Hinrikus, TransferWise’i kaasomanik ja üks loojatest.

Täna 100 töötajaga ettevõte plaanib 2015. aasta keskpaigaks ülemaailmse töötajate arvu kahekordistada. Suur hulk uutest töötajatest asub tööle TransferWise’i Tallinna üksuses, mis on täna ka rahvusvahelise ettevõtte suurim kontor. «Meie huviorbiiti kuuluvad erinevate valdkondade spetsialistid, kelle seas on nii tarkvaraarendajad kui arveldustega tegeleva üksuse töötajad,» selgitas Triin Hertmann, TransferWise’i Tallinnas asuva arveldusüksuse juht.

Alates ettevõtte asutamisest 2011. aastal on TransferWise vahendanud rohkem kui miljardi euro väärtuses klientide raha. Ettevõtte kliendid on selle aja jooksul säästnud rohkem kui 45 miljonit eurot, mis muidu oleks kulunud pankade teenustasudeks.

TransferWise pakub võimalust viia läbi vahetustehinguid 234 erineva valuutakombinatsiooni vahel, ettevõtte ärimahud kasvavad jätkuvalt 20-30 protsenti kuus.

TransferWise’i teenus pakub alternatiivi valuutavahetusega tegelevatele finantsasutustele, mis enamasti peidavad tehingu kulud vahetuskurssi, eksitades sellega kliente. TransferWise viib valuutavahetustehingud läbi tegeliku keskpanga kursiga. Kui Eestis on pankade tasude määrad veel suhteliselt madalad, siis võrreldes suure hulga teiste riikide pankadega suudab TransferWise pakkuda kuni 10 korda soodsamat rahavahetusteenust. See võimaldab näiteks 1 000-euro vahetuse pealt säästa kuni 45 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles