Portaal Rate.ee tõi omanikele varasemast vähem sisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Toomas Huik

Portaali Rate.ee haldava OÜ Serenda Invest käive kukkus möödunud aastal 17,9 miljonilt 10,3 miljoni kroonini. Firma teenis omanikele kolm korda väiksemat kasumit.

Serenda Investi tegevus jaguneb kolmeks: Rate.ee haldamine, reklaami vahendamine meedias ning EMT kõnekaardi Simpel X müük. Mullune 10,3 miljoni kroonine müügitulu jagunes seega vastavalt: 6 miljonit, 3,4 ja 0.9 miljonit krooni.

2008. aastaga võrreldes on enim langenud just kahe viimase müügitulemused.

Firma mullune kasum langes 2,9 korda 2,7 miljoni kroonini. Vaatamata selle võtsid omanikud sealt välja ligi viis miljonit krooni dividende.

Serenda Invest enamusaktsionär 51 protsendiga on mobiilsideoperaator EMT. Väiksem osalus jaguneb portaali Rate.ee looja Andrei Korobeiniku ning internetiärimehe Jaak Roosipuu firmade vahel.

Korobeinik müüs 51 protsenti Rate.ee-st 2006. aastal 40 miljoni krooniga EMT-le.

Praeguseks on Rate.ee hakanud sotsiaalvõrgustikele jalgu jääma ning kaotab pidevalt lugejaid. Aastaga on nädalane lugejate arv pea 100 000 võrra langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles