Tallinn langes elukalliduse edetabelis 115. kohale

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna panoraam.
Tallinna panoraam. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Konsultatsioonifirma Mercer uuringu kohaselt on kalleim linn välismaalastele elamiseks Luanda Angolas, Tallinn asub elukalliduselt 115. kohal.


Mercer võrdles uuringus majutuse, transpordi, toidu, riietuse, majapidamistarvete, meelelahutuse jms tegurite hindu 214 linnas, vahendasid välisagentuurid. Mullu asus Tallinn 74. kohal, kuid toona hõlmas uuring ka vaid 143 linna.

Lisaks Luandale olid esmakordselt esikümnes veel 2 Aafrika linna - N’Djamena Tšaadis 3. kohal ning Libreville Gabonis 7. kohal.

Euroopa kalleimad linnad on Moskva Venemaal (4. kohal), Genf ja Zürich Šveitsis (5. ja 8. kohal) ning Kopenhaagen Taanis (10. kohal). Riia asub 81. positsioonil.

Aasia kalleimad linnad on Tokyo ja Osaka Jaapanis (2. ja 6. kohal) ning Hongkong (9. kohal).

USA kalleim linn New York asub alles 27. kohal. Kogu Ameerika maailmajao kalleim linn on aga Sao Paulo Brasiilias, mis paikneb 21. positsioonil.

Maailma kõige odavaima linna tiitli pälvis Karachi Pakistanis, kus elamine on välismaalasele 3 korda odavam kui Luandas. Euroopa odavaim linn on Tirana Albaanias (200. kohal), millele järgnevad Skopje Makedoonias, Sarajevo Bosnia ja Hertsegoviinas, Minsk Valgevenes ning Belfast Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles