Aruanne: maaettevõtluse mitmekesistamine andis 860 töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor. Foto on illustreeriv.
Traktor. Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann

Maaettevõtluse mitmekesistamisele ja elukvaliteedi parandamisele suunatud toetuste abiga loodi maapiirkondadesse ligi 860 töökohta, selgub Eesti maaelu arengukava 2007-2013 seirearuandest.

«Maapiirkondades majandustegevuse mitmekesistamine on andnud juurde arvestatava hulga töökohti ja parandanud seeläbi maapiirkonna inimese tööhõivevõimalusi,» ütles maaelu arengu osakonna juhataja Marko Gorban.

Külade uuendamisele ja arendamisele suunatud toetustega on seotud 2508 küla üle Eesti. «Toetatavad objektid aitavad parandada teenuste kättesaadavust või kvaliteeti suurel hulgal maapiirkonna elanikel,» sõnas Gorban.

Kokku esitati seitsme aasta jooksul üle 4000 taotluse, millest moetusi määrati ligi 2200 projektile 138 miljoni euro ulatuses. Toetuste abiga:

• viiakse ellu 468 maaturismitegevust;

• loodi ligi 860 töökohta;

• rajatud on ca 550 seltsimaja ja üle 500 mänguväljaku, külaplatsi vms;

• uuendatud ja arendatud on 2508 küla

• maapiirkondade turism on kasvanud ligi 12 500 ööbimisega külastuse ning 84 300 päevakülastuse võrra;

• paranenud on ca 32 000 inimese juurdepääs lairiba internetivõrgule.

Põllumajanduse ja maaelu arengu meetmeid rahastatakse Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ja kaas-finantseeritakse Eesti riigi eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles