Jaapanis tulevad müügile odavad inimrobotid

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesekujuline robot Pepper, tootja SoftBank, Jaapan.
Inimesekujuline robot Pepper, tootja SoftBank, Jaapan. Foto: Reuters

Jaapani firma SoftBank esitles inimesekujulist robotit, mida saab osta juba veebruaris. Robotitest oodatakse suurt leevendust töökäte puudused vaevlevale Jaapani ühiskonnale.

Eeskätt nähakse robotitele ette kasutusvõimalusi lapsehoidjate, haiglaödede, erakorralise meditsiinilise vastuvõtu töötajate ja isegi peosaatjatena, vahendab Reuters Softbanki juhi Masayoshi Soni sõnu. Prototüüp ilmub publiku ette juba sel nädalal ja hakkab firma mobiiltelefoni poes kliente teenindama. Kui robot vabamüüki tuleb, hakkab see maksma vaid 198 000 jeeni (umbes 1500 eurot).

Näidisrobot on vööni ulatuv sale kuju, mil nimeks Pepper (pipar). Pepper räägib kõrge poisihäälega. «Tihti kutsuvad inimesed emotsioonituid kaaskodanikke robotiteks. Esimest korda inimkonna ajaloos andsime robotile südame, emotsioonid,» ütles Son. Robotid kasutavad andmete salvestamiseks ja oma emotsionaalse võimekuse arendamiseks pilvearvutust, kuid Soni sõnul ei avalda kasutaja isiklikke andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles