Otseülekanne ümarlaualt: uued meetmed salaturuga võitlemisel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Illustratiivne foto.
Salasigaretid. Illustratiivne foto. Foto: Urmas Luik

Täna algusega kell 13.15 toimub rahanduskomisjoni avatud istungi raames ümarlaud «Aktsiisikaubad ja salaturg», mida saab vaadata siitsamast.

Eesti Maksumaksjate Liidu ümarlaual räägib varimajanduse mõjust Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ja hoiakutest salakauba suhtes Turu-uuringute ASi uuringujuht Iivi Riivits-Arkonsuo.

Urmas Koidu maksu- ja tolliametist (MTA) tutvustab uusi meetmeid salasigarettide leviku tõkestamiseks ja demonstreerib vahendeid, millega on proovitud salakaupa üle piiri tuua.

Riivits-Arkonsuo esitleb esimest korda 2014. aasta küsitluse tulemusi elanikkonna hoiakutest salaalkoholi, -tubaka ja -kütuse suhtes ning analüüsib viimase kolme aasta jooksul toimunud suhtumise muutusi. Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing räägib 2013. aasta uuringutele tuginedes varimajanduse levikust Eestis ja seeläbi riigile laekumata jäävast maksutulust. Lisaks toob konjunktuuriinstituut välja varimajanduse osakaalu muutusi viimase 15 aasta jooksul.

MTA tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu annab ülevaate MTA tegevusest ja uutest meetmetest salasigarettide leviku tõkestamisel. Lisaks demonstreerib MTA erinevaid vahendeid, millega on püütud salakaupa üle piiri tuua.

Ümarlaua ettekannetele järgneva diskussiooni käigus arutletakse aktsiisikaupade tuleviku üle ja otsitakse ühiselt vastuseid, millised on lahendused ja edasised sammud salakaubanduse ohjeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles