Kohus tunnistas arstide usaldusisiku koondamise seadusevastaseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork võitis kohtus haiglat.
Andres Kork võitis kohtus haiglat. Foto: Peeter Langovits

Esimese astme kohus tunnistas Lääne-Tallinna Keskhaigla kirurgiakliiniku juhi ja arstide usaldusisiku Andres Korki koondamise ebaseaduslikuks ja ennistas Korki tööle.

Kohtuistungil viibinud Eesti Arstide Liidu esindajana Katrin Rehemaa rääkis meditsiiniuudiste portaalile Mu.ee, et kohus tunnistas Korki töölepingu ülesütlemise õigustühiseks ning kohustas haiglat ta ennistama kirurgia- ja anestesioloogiakliiniku juhataja kohale.

Samuti mõistis kohus haiglalt välja Korki töötasu töölt eemal oldud aja eest alates möödunud aasta 16. novembrist.

Rehemaa kommenteeris, et arstide liidule on see otsus väga tähtis.

«Tegu on ikkagi töötajate esindajaga ja see otsus näitab, et töötaja esindajal on seaduse kaitse olemas,» leidis ta.

Samas märkis Rehemaa, et haigla on oma jonni ajamisega sattunud olukorda, kus tuleb taas teha personalimuudatusi ning maksta päris suurt hüvitist ja tasuda kohtukulud.

«See raha ei tule ju õhust, see tuleb haigla vahenditest, ka töötajate arvelt,» nentis ta. «Mõistlik ja ratsionaalne oleks haigla poolt kohtuotsust tunnistada ja lõpetada tulutu vaidlus ja raha raiskamine,» lisas ta.

Haiglal on võimalus esimese astme kohtu otsus ringkonnakohtus vaidlustada 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles