Keskkonnaministri maja sattus Autorollo skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänasel Autorollo kohtuistungil väideti, et keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannusele kuuluva maja Viimsis aitas valmis ehitada ministri isa Väino Pentus, kes kasutas selleks Autorollole laekunud raha. Pentus-Rosimannus eitab seda ning kinnitas, et võttis maja ostmiseks ja ehitamiseks üheksa aastat tagasi isikliku eluasemelaenu.

«Võtsin maja ostmiseks ja ehitamiseks üheksa aastat tagasi - 2005. aastal - pangast isikliku eluasemelaenu. Maksan seda laenu pangale tagasi 30 aastat ja selle eest on ehitatud ka maja,» kinnitas Pentus-Rosimannus.

«Võtsin laenu ja ehitasin maja algusest peale selle teadmisega, et sinna asuvad elama ka mu vanemad, sest nende kodu rikkus kümme aastat tagasi tulekahju,» lisas ta. Keskkonnaminister kinnitas, et isa proovis küll seda kannatada saanud majapidamist ka taastada, aga see oli tema kinnitusel nii emotsionaalselt kui majanduslikult liiga keeruline.

«Mul on hea meel, et sain oma vanemaid sellisel moel aidata ja tänu võetud pangalaenule neile uue kodu anda. Küll aga pole ma kunagi soovinud seda ajalehes kogu maailmale kuulutada,» lisas ta.

Autorollo on pankrotistunud veofirma, mis kuulus Väino Pentusele ja mille tegevuse tõttu menetletakse kohtus ministri perekonna ja advokaat Siim Roode vastu esitatud ulatuslikku hagi, kirjutab Äripäev.

Täna märkisid hageja advokaadid kohtus, et Autorollo endised omanikud Väino Pentus ja Tiit Pohl tunnistasid mõlemad varasemal kinnisel kohtuistungil, et Keit Pentus-Rosimannuse maja ehitati Autorollole Soome kliendilt Rahtirollolt teenuste eest laekunud raha eest, kuid seda raha ei võetud Autorollo raamatupidamises kunagi arvele, kirjutas Äripäev. Majaehitus toimus siis, kui Autorollo polnud veel raskustes ja kuulus Pentusele ning Pohlale.

Ministri majaehitus hagisse otseselt ei puutu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles