Osa USA krediitkaardipettuse rahast voolas Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes münti ei korja, see rikkaks ei saa.
Kes münti ei korja, see rikkaks ei saa. Foto: SCANPIX

USA Föderaalne Kaubanduskomisjon paljastas pikaajalise internetipettuse, mille käigus peteti ameeriklastelt välja miljoneid dollareid, mis osaliselt jõudsid Eestisse.

Petuskeemi juhtohjad olid ameeriklaste käes, kuid nad palkasid pettureid teistest riikidest liigutamaks raha turvalistele kontodele. Sihtriikideks olid Eesti, Bulgaaria, Leedu ja Türgi, kirjutab Computerworld.

Umbes neli aastat väldanud pettus paistis silma uudse ning geniaalse lahendusega. Nimelt peteti välja summasid mõne sendi kaupa, nii jäi tihti vargus märkamata. Kokku peteti 1,35 miljonilt kaardilt välja 9,5 miljonit dollarit.

Väikeste summade tõttu märgati raha kadumist ainult 78 724 korral.

«See oli väga kannatlik petuskeem,» märgib Steve Wernikoff Föderaalse Kaubanduskomisjoni esindaja. «Inimesed, kes olid selle petmise taga, olid väga põhjalikud.»

Föderaalne Kaubanduskomisjon ei ole avaldanud, kes on petmise taga. Märtsis anti suurema kärata kohtusse tsiviilhagi. Kohtu loal on külmutatud grupeeringu USA kontod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles