Loe, mida paljastas Apple eilsel suurkonverentsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cook Apple'i arendajate konverentsil
Tim Cook Apple'i arendajate konverentsil Foto: Reuters

Eile pidas Apple San Fransiscos suure arendajatele mõeldud konverentsi, millega tähistati ühtlasi firma 25. aastapäeva. Need, kes ootasid nägevat uut iPhone’i või näiteks Apple’i nutikella, pidid pettuma.

Riistavara demonstreerimise asemel tutvustati uusi operatsioonisüsteeme ja tarkvaralisi lahendusi. Business Insider vahendab, millest jutt käis:

·         Uus operatsioonisüsteemi versioon Mac OS X, koodnimi Yosemite. Õhulisema ja värvilisema disainiga. Täiustatud otsingusüsteem Spotlight, mis oskab otsida mitte ainult failide hulgas, vaid ka veebist, näiteks Wikipediast. Ilmub sügisel, aga beetaversiooni saab juba praegu proovida.

·         Uus mobiilioperatsioonisüsteem iOS8 tuleb sügisel. Visuaalne muudatus pole küll nii suur, kui iOS7 ilmumisel. Uus klaviatuur QuickType võimaldab kiiremini testi sisestada. Sirisse on sisse ehitatud Shazam  laulutuvastusrakendus ja Siri kaudu saab iTunesist muusikat osta.

·         Uus rakendus lubab Maci ühendada iPhone’iga ja nii arvutist kõnesid teha.

·         iPhone’i uus rakendus HealthKit jälgib  teiste tootjate rakenduste ja seadmete abil kasutajate tervist.

·         Lõpuks on Apple’il oma pilvesalvestusteenus iCloud Drive, mis töötab täpselt samuti, nagu ammu tuntud Dropbox või Google Drive. Kasutaja võib faile kõigi oma seadmete vahel sünkroniseerida.

·         iMessage oskab nüüd edastada audio- ja videoklippe.

·         Nutikodu rakendus HomeKit.

·         Arendajad saavad nüüd Swifti nimelise tööriistaga palju kiiremini mobiilirakendusi kirjutada.

·         Metal on uus tööriist vapustavate 3D videomängide tegemiseks iPhone’ile ja iPadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles