Gazprom ei hooli Oettingeri avaldusest ja jätkab South Streamiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi peadirektor Aleksei Miller
Gazpromi peadirektor Aleksei Miller Foto: AP

Kuigi Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Günther Oettinger oli esmaspäeval öelnud, et Euroopa Liit peatab Ukraina kriisi tõttu Venemaaga South Streami gaasitoru ehitamise kõnelused, ütles Vene Gazpromi tegevjuht Aleksei Miller telekanalile Rossija 24, et firma jätkab oma partneritega South Streami ehitamist.

"Keegi ei saa meid keelata South Streami ehitamisega jätkamast ning see töö jätkub," kinnitas Miller. Ta möönis, et Euroopa Liidus on mitmeid seadusest tulenevaid piiranguid, kuid need puudutavad gaasitoru tegevust, mitte ehitamist.

Milleri sõnul on esimene gaasitoru kavas avada 2015. aasta lõpus ja sinnamaani on komisjoniga aega arutelusid pidada küll.

Oettinger on seisukohal, et kõigepealt tuleb tagada Ukraina gaasitransiidi kindel jätkamine ja alles siis tegelda South Streami ja North Streami probleemidega.

Venemaa energeetikaminister Aleksandr Novak ütles esmaspäeval, et neid teemasid ei tuleks omavahel siduda. "Me tahame igal juhul jätkata South Streami kõnelusi," kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles