Kalev kasvatas kasumit 44 protsenti

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusatootmine Kalevi kommivabrikus.
Magusatootmine Kalevi kommivabrikus. Foto: Andres Haabu

Eesti juhtiv magusatööstus AS Kalev kindlustas 2013. majandusaastal turuliidri positsiooni ning kasvatas nii käivet kui ka kasumit.

AS-i Kalev müügitulu ulatus 2013. aastal 38,5 miljoni euroni, kasvades aastaga 9 protsenti. Ettevõte teenis samal ajal puhaskasumit 2,4 miljonit eurot, mis on 43,6 protsenti rohkem, kui 2012. aastal.

Kalev müüs 2013. majandusaastal kokku 8 681 tonni maiustusi ja muid tooteid, millest 88 protsenti müüdi Eestis ning 12 protsenti erinevatel eksportturgudel. Ekspordimahust suurima osa ehk poole moodustas müük Soome, 20 protsenti – Venemaale, 14 protsenti – Lätti, 8 protsenti – Rootsi, 6 protsenti – Leedusse ning 2 protsenti müüdi muudes riikides.

Šokolaadi- ja suhkrukondiitritooteid müüs Kalev 6580 tonni, millest 44 protsenti moodustas kompvekkide müük ja 30 protsenti šokolaaditahvlite müük. Pagari- ja jahukondiitritooteid müüs Kalevi1646 tonni, neist üle poole moodustasid erinevad küpsised.

Samal ajal kindlustas Kalev oma positsiooni Eesti maiustusteturu liidrina. Kalevi mahuline turuosa ulatus AC Nielseni andmetel eelmisel aastal keskmiselt 43protsendini (aasta varem 42,7%) ja käibeline turuosa 39protsendini (aasta varem 37,3%).

Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul 2012. aasta kõige olulisema investeeringu, kaasaegse šokolaadmasside tootmiseks mõeldud šokolaadiköögi soetamise jätkuna alustas 2013. aasta sügisel tööd uus ca 3,2 miljonit eurot maksma läinud assortiikommide- ja šokolaaditahvlite liin. «Uus liin kasvatas maiustuste valmistamiskiirust kolm korda ning avardas oluliselt AS-i Kalev tootearenduslikke võimalusi. 2013. aasta jooksul jõudis turule terve rida uusi tooteid, mis võeti ka väga hästi vastu,» ütles Kaido Kaare.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mis andis möödunud aastal tööd 381-le inimesele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles