Skanska ehitab Apple'ile futuristliku peakontori

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeritav Apple'i peakontor.
Planeeritav Apple'i peakontor. Foto: City of Cupertino

Rootsi ehitusfirma Skanska ja USA ehitusfirma DPR Construction loovad ühisfirma, mis hakkab peatöövõtjana ehitama USA-sse Californiasse Silicon Valleysse Apple'ile futuristlikku peahoonet, mille kogumaksumus on viis miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg News.

Ringikujuline klaashoone kavandati juba Steve Jobsi ajal. Seal hakkab tööle 12 000 inimest ja see tuleb kaks kolmandikku Pentagoni suurusest. Kui algselt oli projekti maksumus 3 miljardit dollarit, siis nüüd läheneb see 5 miljardile dollarile, ütlesid viis anonüümset allikat Bloomberg Businessweekile. Hoone projekteerivad arhitektid Norman Fosteri juhtimisel.

Kui lõplik summa vastab tõele, siis läheb Apple'i peakontor maksma rohkem kui taastatav New Yorgi maailma kaubanduskeskus, mille taastamine maksab 3,9 miljardit dollarit. Sissekolimise tähtaeg on lükatud 2015. aastalt 2016. aastale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles