Väidetav hiigelpistis võib Katari jalgpalli MMist ilma jätta

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA.
FIFA. Foto: SCANPIX

FIFA president Sepp Blatter on taas suure surve all korraldada uus hääletus 2022. aasta jalgpalli MMi korraldaja valimiseks.

Briti ajalehele The Sunday Times on nimelt lekitatud dokumendid, millest nähtuvalt on Katar andnud ihaldatud turniiri nimel 5 miljoni dollari ulatuses altkäemaksu.

Väidetavalt toimetas rahasummad enne ja pärast 2010. aastal toimunud hääletamist jalgpalliametnikele katarlasest Aasia Jalgpalli Konföderatsiooni asepresident Mohammed bin Hammam, vahendab Financial Times.

The Sunday Times väidab, et osad summad pisteti kõrgete Aafrika jalgpalliametnike taskutesse, et nood mõjutaksid nelja Aafrika esindajat FIFA täitevkomitees Katari poolt hääletama.

FIFA asepresident Jim Boyce ütles BBC Sportsweekile, et korruptsioonikahtlused tuleb suunata organisatsioonis eetikaküsimuste eest vastutavale Michael Garciale. Ühtlasi ütles Boyce, et tal poleks «mingit probleemi» sellega, kui Garcia soovitaks korraldada kordushääletamise.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles