Kohus: Mart Viisitamm kuritarvitas tööandja usaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

29. mail avaldatud kohtuotsuse kohaselt otsustas Harju Maakohus jätta rahuldamata Mart Viisitamme hagi Zelluloosi Kinnisvara OÜ vastu töövaidluses, kuna leidis, et Viisitamm kuritarvitas tööandja usaldust.

Harju Maakohus otsustas jätta rahuldamata endise Pärnu linnapea Mart Viisitamme hagi Zelluloosi Kinnisvara OÜ vastu töölepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamise või tühistamise, töölepingu kohtu poolt lõpetamise, etteteatamistähtaja järgimata jätmise eest hüvitise ja töölepingu ebaseadusliku ülesütlemise eest hüvitise nõudes.

Kohus leidis, et hageja Mart Viisitamme tegevus põhjustas tööandja usalduse kaotuse enda vastu ja kolmandate isikute, sh AS Tallinna Küte, AS Transcom usaldamatuse kostja vastu ning samuti seda, et hageja on tekitanud süüliselt ja olulisel määral kahju tööandja varale.

Kohus tuvastas, et endise Pärnu linnapeana pidi Mart Viistamm tööandja elementaarseid ning selgelt äratuntavaid huve (mh projektide teostamine kostja jaoks võimalikult väikeste kuludega ja tähtaegselt) mõistma ja järgima. Seda Viisitamm aga ei teinud, raisates tööandja vara ning põhjustades tööandjale kahju.

Harju Maakohus kuulas ära mõlemad pooled ning leidis, et hagejaga töölepingu ülesütlemine oli seaduslik ning kostja oli õigustatud hagejaga töölepingu üles ütlema etteteatamistähtaega järgimata. Kohus jättis ka rahuldamata hageja nõude välja mõista kostjalt hüvitis 291,21 eurot etteteatamistähtaja järgimata jätmise eest ning hageja nõude välja mõista kostjalt hüvitis 873,63 eurot töölepingu ebaseadusliku ülesütlemise eest. Samuti jääb rahuldamata hageja nõue lõpetada tööleping kohtu poolt, sest tööleping hagejaga on juba kehtivalt lõpetatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles