Prokurör nõuab Toolile šokivangistust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Toomas Tool.
Ettevõtja Toomas Tool. Foto: Liis Treimann.

Prokurör nõudis täna Harju maakohtus turumanipulatsioonis süüdistatavale ärimehele Toomas Toolile ühe kuu pikkust šokivangistust ning SEB Panga endisele maaklerile Karoly Kirberile rahalist karistust.

Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt nõudis Toolile (46) üheaastast vangistust, millest tal tuleks kohe ära kanda üks kuu. Karistuse ülejäänud osa palus prokurör Toolile määrata nelja-aastase katseajaga, kirjutab ERR Uudised.

Prokurör nõudis Kirberile (31) 250 päevamäära ehk 275 000 krooni suurust rahalist karistust ning oma erialal tegutsemise keeldu kolmeks aastaks.

Süüdistuse järgi andis Tooli oma abikaasa Mari Tooli volitatud esindajana 2008. aasta 14.-21. juulil SEB Panga maaklerile Kirberile telefoni teel tehingukorraldused müüa oma abikaasaga seotud SEB esindajakontol olevad aktsiad suurtes kogustes ajas järjest madalama hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles