Majandusministeeriumi kantsleriks võib saada Merike Saks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Saks.
Merike Saks. Foto: Erakogu

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ning väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling esitasid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri kandidaadiks Merike Saksa.

Kantsleri nimetab ametisse valitsus, kuulates ära tippjuhtide valikukomisjoni arvamuse, kes tänasel koosolekul hindas Saksa ametikohale sobivaks, teatas majandusministeeriumi pressiesindaja.

Merike Saks on 2008. aastast töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantslerina siseturu, ehitus- ja elamumajanduse valdkondades. Varasemalt on Saks töötanud Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktorina, Eesti Standardikeskuse tegevdirektorina ning 1998-2004. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis alates peaspetsialistist kuni osakonna juhataja ametikohani.

Merike Saks on omandanud bakalaureuse kraadi avaliku halduse erialal ning magistrikraadi avaliku halduse erialal Tartu ülikooli sotsiaalteaduskonnas.

Viimased 14 aastat on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantslerina töötanud Marika Priske, kelle sotsiaalminister Helmen Kütt ning tervise- ja tööminister Urmas Kruuse esitasid sotsiaalministeeriumi kantsleri kandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles