Liksutovil on keelatud osalus Küprose firmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose lipud
Küprose lipud Foto: SCANPIX

Vene opositsionääri Aleksei Navalnõiga seotud korruptsiooniga võitlemise fond teatas, et leidis Moskva abilinnapeal Maksim Liksutovil keelatud osaluse Küprose firmas Intellectico Holdings Limited, vahendas Äripäev majandusleht RBK Daily´t.

Küprose registri andmeil kuulub Eesti päritolu Liksutovile ettevõttest 12,75 protsenti. Sama suur osalus on ka Liksutovi kauaaegsel äripartneril Sergei Glinkal, kelle varandust hindas Forbes eelmisel aastal 650 miljoni dollari suuruseks.

Intellectico Holdings Limitedi suurim omanik on 59,5 protsendiga Briti Neitsisaartel registreeritud Falterec Partners. Ülejäänud 15 protsenti on Küprose elaniku Pantelitsa Sofokleouse nimel. Fondi arvates rikub Liksutov osalusega Küprose firmas Venemaa seadusi, mis keelavad ametnikel omada välismaal ettevõtetes osalusi. Seega võib Liksutovi ähvardada usalduse kaotuse tõttu ametist vabastamine.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles