Alex nügis naftabarreli hinna 80 dollari lähedusse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Los Angeleses
Naftapuurtorn Los Angeleses Foto: AP / Scanpix

Toornafta hind Aasia turgude kauplemissessioonil täna kosus, kuna troopiline torm jõudis naftarikkale Mehhiko lahele.

New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (light sweet crude) hind kerkis augustilepingutes 0,36 dollari võrra 79,22 dollarini, vahendas AFP.

Londonis kallines Põhjamere Brenti naftabarrel augustilepingutes 0,36 dollarit 78,48 dollarini.

Maaklerfirma Newedge energiamänedžeri Ken Hasegnawa ennustuse järgi võib barreli hind täna Euroopa turgude kauplemisperioodil testida 80 dollari taset.

Hasegawa sõnul hoiavad turud silma peal Atlandi ookeani orkaanidehooaja tänavusel esimesel suurel tormil Alexil, mis Mehhiko lahel liikudes ähvardab sealseid naftaplatvorme.

«Mingeid purustusi veel pole, kui aga midagi peaks juhtuma, siis sel juhul on võimalik, et hinnad jätkavad ülespoole liikumist,» rääkis Hasegawa AFP-le.

Nafta hind tegi eelmisel nädalal enam kui kahedollarilise hüppe, kuna turud hakkasid muretsema troopilise madalrõhkkonna Alex võimalikust mõjust globaalsele energiaturule. Barreli hind sööstis reedel New Yorgis 2,35 dollari võrra üles.

Mehhiko lahe naftatoodangul on oluline osa maailma suurima naftatarbija Ameerika Ühendriikide jaoks.

Troopiline madalrõhkkond Alex tugevnes eile õhtul ja muutus troopiliseks tormiks, vahendas AFP. Jätkuva tugevnemise puhul on võimalik, et Alex muutub järgmise 48 tunni jooksul orkaaniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles