3 vihjet, kuidas rääkida ettevõtte tegevjuhiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte tegevjuhiga rääkimine võib olla hirmuäratav.
Ettevõtte tegevjuhiga rääkimine võib olla hirmuäratav. Foto: SCANPIX

Personaliotsingufirma IA asutaja Mark Stelzner kirjutas LinkedIni postituses, et kõrgeima ülemusega ehk ettevõtte tegevjuhiga kohtumine võib olla hirmuäratav ja väga lihtne on öelda valesid asju.

15 aasta jooksul on ta õppinud, et tegevjuhiga kohtudes tuleks alati teha kolme asja:

1. Küsi küsimusi
Valmista iga kohtumine tegevjuhiga põhjalikult ette ja küsi spetsiifilisi küsimusi, küsi abi. See võib küll jätta sinust nõrga mulje, aga tegelikult on tegevjuht valitud sellesse ametisse põhjusega ja kasuta võimalust tema tarkusest, juhtnööridest ja kogemusest kasu saada.

2. Paita tema ego
Kui inimene juhib suurt ettevõtet, siis on väga suur tõenäosus, et nad arvavad endast ja oma oskustest paremini kui keskmine inimene. Samas ei meeldi kellelegi pugejad, nii et komplimente ei maksa teha väga otse. Pigem leia kaudseid viise tema ego paitamiseks. Näiteks kui ettevõte on hiljuti laienenud, siis võiksid kiita ettevõtte kasvustrateegiat.

3. Täna teda
Miski pole väärtuslikum, kui juhti tema aja eest tänada.

Ja mis kõige tähtsam – võta asja rahulikult. Ka tegevjuhid on inimesed ja mõnedel neist on isegi huumorisoon.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles