EL andis Hutchison Whampoale loa osta miljardi dollariga O2 Iirimaa üksus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Li Ka-shingile kuuluv Hongkongi firma Hutchison Whampoa sai Euroopa Komisjonilt loa osta Iirimaa suuruselt teine mobiiltelefonioperaator O2
Miljardär Li Ka-shingile kuuluv Hongkongi firma Hutchison Whampoa sai Euroopa Komisjonilt loa osta Iirimaa suuruselt teine mobiiltelefonioperaator O2 Foto: SCANPIX

Miljardär Li Ka-shingile kuuluv Hongkongi firma Hutchison Whampoa sai Euroopa Komisjonilt loa osta Iirimaa suuruselt teine mobiiltelefonioperaator O2, kirjutab Reuters.

Hutchison tegutseb juba kuues Euroopa riigis ning on huvitatud oma positsiooni tugevdamisest. Iirimaal on Hutchisonil suuruselt neljas operaatorfirma 3 Ireland, mille liitmisel Iirimaa O2-ga tekib riigi suuruselt teine operaatorfirma Vodafone'i järel.

Komisjon seadis tingimuseks, et Hutchison peab müüma kuni 30 protsenti ühisfirma võrgumahust.

On oluline, et mobiilsideturul püsiks terve konkurents, ütles Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Joaquin Almunia.

O2 on Hispaania telekomikontserni Telefonica Euroopa haru bränd, Suurbritannias on ettevõttel EE järel suuruselt teine turuosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles