Häkker võttis iSeadmed pantvangi

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lunarahanõue häkitud iPhone'i ekraanil
Lunarahanõue häkitud iPhone'i ekraanil Foto: twitter

Kolmapäeva hommikul märkasid paljud iPhone’i, iPadi ja Maci kasutajad Austraalias, Uus-Meremaal, (aga ka USAs ja Kanadas), et nende seadmed on lukustatud ning lahtilukustamise eest nõutakse lunaraha.

Häkker, kes nimetab end Oleg Plissiks, nõudis seadmete vabastamise eest 50 või 100 dollarilist lunaraha, kirjutab Time. Ohvriks langenud inimesed postitasid massiliselt pöördumisi Twitterisse.

Väidetavalt kasutas häkker Apple’i turvarakenduse Find My iPhone turvaauku. Portaalis Cult of Mac spekuleeritakse, et intsidendi taga on lekkinud Apple ID tunnused, mida kasutajad vajavad pilveteenusesse iCloud sisse logimiseks. Apple esindaja seevastu väidab, et iCloud pole kuidagi haavatud ja kasutajate andmed on kaitstud. Sellest hoolimata soovitatakse kasutajatel kindlasti kasutada kaheastmelist tuvastamissüsteemi ning salasõna või Touch IDd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles