Elektrilevi hakkab kõiki hankeid läbi viima riigihangete e-keskkonnas

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Käesolevast nädalast hakkab jaotusvõrguettevõte Elektrilevi kõiki hankeid läbi viima riigihangete elektroonilises keskkonnas, teatas ettevõte.

Sellega kasvab ettevõtte hinnangul hangete avatus, läbipaistvus ja võimalike osalejate ring, kuna kõik hanked hakkavad olema senisest palju suurema kasutajaskonnaga keskkonnas.

«Kui seni kasutasime riigihangete registrit vaid suuremate hangete tegemiseks, siis nüüd viime tasuta keskkonda üle absoluutselt kõik meie avaldatavad hanked. Sellega jäävad ära IT-kulud meie oma keskkonna ülalpidamisele ja arendamisele. Pakkujad saavad nüüd hea ülevaate kõikidest meie hangetest ühest kohast,» selgitas Elektrilevi hangete osakonna juhataja Koit Semjonov. Tema sõnul lõpetas Elektrilevi hanketeadete avaldamise vanas, Oracle’i eHK nimelises keskkonnas 26.maist.

Riigihangete e-keskkonna eelisena toob Semjonov välja töökindluse, mugava päringute tegemise võimaluse teistesse registritesse ning näiteks e-pakkumuste vastuvõtmise ja avamise reaalajas. See teeb hangete menetluse lihtsamaks, läbipaistvamaks ja sujuvamaks.

Elektrilevist saab Rahandusministeeriumi hallatavas e-riigihangete keskkonnas hangete arvult suurim hankija. Möödunud aastal viis ettevõte läbi 1200 hankemenetlust kogusummas 55 miljonit eurot. Elektrilevi hangib elektrivõrgu ehitamiseks ja hoolduseks vajalikke töid, materjale ja seadmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles