Peterburi tee ääres lähebki uue kaubanduskeskuse ehitamiseks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapitali kavandatava kaubanduskeskuse mahtu ühisterminali rajamine Peterburi tee algusesse ei mõjutaks, kuid firma soovib kaubandusplaneeringus siiski tulevaste naabritega arvestada.
Pro Kapitali kavandatava kaubanduskeskuse mahtu ühisterminali rajamine Peterburi tee algusesse ei mõjutaks, kuid firma soovib kaubandusplaneeringus siiski tulevaste naabritega arvestada. Foto: Pro Kapitali eskiis

AS Pro Kapital Grupp edastas börsiteates, et Ülemiste keskuse naaberkrundil alustatakse uue kaubanduskeskuse ehitamist. Ehitusalune krunt on üle antud ehitusfirmale Nordecon ning esmalt alustatakse kaevetöödega.

Kaevetööde kestuseks on planeeritud kolm kuud, tööde eesmärgiks on viia lõpule kaubanduskeskuse ehituse ettevalmistustööd ning käimas on ka kaubanduskeskuse ehituseks peatöövõtja valimise protsess.

AS Pro Kapital Grupp teavitab investoreid täiendavalt pärast seda kui kaubanduskeskuse ehituse osas on sõlmitud täiendavad siduvad kokkulepped.

ASi Tallinna Moekombinaat juhatuse liige Allan Remmelkoor märkis, et ettevalmistusprotsess edeneb igati plaanipäraselt.

«12 000 ruutmeetril laiuv meelelahutuskompleks on kokkulepetega kaetud, keskust ümbritsev uus infrastruktuur - maa-alusesse parklasse viiv tunnel, sissesõiduristmikud ning ka trammiliini nr 4 pikenduse toomine meie kinnistuni - on valmis. Uudsete tegevusvaldkondade, mugavate juurdepääsude ning hea  ühistranspordiühenduse loomine on iga uue keskuse edu nurgakiviks. Järgmise loogilise etapina alustame nüüd keskuse maa-aluse osa kaevetöödega.»

AS Tallinna Moekombinaat on 05.03.2008 asutatud äriühing, mille põhitegevuseks on Tallinnas Peterburi tee 2 paikneval kinnistul kaubanduskeskuse arendamine.

Kaubanduskeskuse ankurrentnikuks on Selveri hüpermarket ligi 6000 ruutmeetril ning kokku on keskuse 55 000-ruutmeetrisel rendipinnal ruumi enam kui 200 poele. Kaubanduskeskus on osa tulevasest suurest Tallinna ühistranspordisõlmest, mis on linna üks olulisimaid infrastruktuuri arendusi lähiaastatel ning mis hõlmab lisaks kohalikele liinidele  ka ühendust lennujaama ja tulevase Rail Balticu rahvusvahelise raudteejaamaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles