IMF-i hinnangul on Hispaania kriisist väljas ja uuesti kasvuteel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike poiss Hispaania riigilipuga
Väike poiss Hispaania riigilipuga Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ütles teisipäeval avaldatud ülevaates, et suurele, 26-protsendilisele töötusele vaatamata on Hispaania viis aastat tagasi alanud majanduskriisi selja taha jätnud ja taas püsiva kasvu teele jõudnud.

Esimeses kvartalis kasvas riigi majandus kvartaliga 0,4 protsenti, mis on parim kasv pärast 2008. aastat. IMF tõdes, et ka Hispaania tööturu seis on hakanud paranema. IMF tõdes, et Hispaania kollektiivsed jõupingutused on hakanud vilja kandma.

Peaminister Mariano Rajoy valitsus on rakendanud ebapopulaarseid meetmeid: kärpinud jõuliselt eelarvekulusid, tõstnud makse, vähendanud pensione, samuti vähendanud tööturu piiranguid.

5,9 miljonit inimest on ikka veel tööta, enam kui pooled neist üle aasta.

IMF soovitab Hispaania valitsusel aidata firmade võlgu restruktureerida ja kaaluda 21-protsendilise käibemaksu ning 30-protsendilise ettevõtte tulumaksu langetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles