Sony asub Hiina mängukonsooliturgu vallutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue põlvkonna mängukonsooli Sony Playstation 4 juhtpult
Uue põlvkonna mängukonsooli Sony Playstation 4 juhtpult Foto: Kalev Aasmäe/Postimees

Sony loob koos Hiina riigi poolt juhitava Shanghai Pearl Corporationiga Shanghaisse kaks ühisettevõtet, eesmärgiga hakata oma Playstation 4 mängukonsooliga Hiina turgu vallutama, kirjutab Wall Street Journal.

Hiina riik tühistas mullu septembris rohkem kui kümme aastat kestnud videomängu konsoolide müügi keelu ning teatas, et välisettevõtted võivad müüa konsoole ja mänge juhul, kui nad tegutsevad Shanghai vabakaubandustsoonis. Sony suurim konkurent Microsoft lõi juba toona linnas mängude arendamiseks ühisettevõtte, investeerides sellesse kokku 237 miljonit dollarit.

Ka ilma keeluta pole Sony´l ja Microsoftil lihtne mängukonsoolidega Hiina turul laineid tekitada. Hiinlaste seas on populaarne kodus arvutiga mängimine, konsoolide nappuses on tekkinud lausa vastav arvutimängukultuur. Samuti ringles ja ringleb ka edaspidi mustal turul konsoole, mille kõvakettad on juba varustatud populaarsemate mängudega.

Müügi potentsiaali kahandab ka pakutavate mängude valik. Hiina võimud on teatanud, et võivad keelata vägivaldsed ning täiskasvanutele mõeldud sisuga mängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles