Ametiühing taotleb G4Silt kümneprotsendilist palgatõusu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S
G4S Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teenindus- ja kaubandustöötajate Ametiühing jätkab kollektiivlepingu läbirääkimisi G4Si ja töötajate esindajatega eesmärgil saavutada turvatöötajate põhitunnitöötasu kümneprotsendiline tõus, teatas ühing.

Teenindus- ja kaubandustöötajate Ametiühingu esimehe Elle Pütsepa sõnul on ametiühingute seisukohast äärmiselt oluline, et tööandjaga saavutataks kokkulepe, kuna hetkel kehtivad põhitunnitasu määrad on väga madalad.

«Tööandja võiks siinkohal kindlasti vastu tulla, sest riikliku alampalga 10% -line tõus on kokku lepitud alates 2015a. 1.jaanuarist. Seega peab esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötajate põhitöötasu tõusma samuti vähemalt 10%. Vastasel juhul väheneb vahe alampalga ja esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötaja põhitunnitöötasu vahel ning järgnevatel aastatel on seda juba raskem kompenseerida,» ütles Elle Pütsepp.

«Oleme tööandjaga teemat juba kolm korda arutanud, kuid kokkuleppele ei ole veel jõudnud. Hea, et meie seisukohad vähemalt lähenesid – poolele teele vastutulek tööandja poolt on ka midagi väärt,» lisas Pütsepp.

Tema sõnul on turvatöötajate jaoks äärmiselt tähtis saavutada põhitöötasu tõus kollektiivlepingus, sest turvatöötaja töö on seotud riskidega, neile on kehtestatud turvaseadusega kindlad kvalifikatsiooninõuded ja ka täiendkoolituskohustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles