Pensionifonde jääb sügisel vähemaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pensions Estonia ASi juhatuse esimehe Angelika Tageli sõnul on klientidel põhjust olla Nordea fondide tulemustega rahul, sest tulemused on olnud piisavalt head.
Nordea Pensions Estonia ASi juhatuse esimehe Angelika Tageli sõnul on klientidel põhjust olla Nordea fondide tulemustega rahul, sest tulemused on olnud piisavalt head. Foto: Peeter Langovits

Finantsinspektsioon andis üsna kiiresti heakskiidu pensionifondide valitsejate konsolideerumisele – 1. septembril võtab Nordea üle Ergo pensionifondid ning kuu aega hiljem sarnaste strateegiatega fondid ühendatakse. See tähendab, et aasta lõpuks on kadunud üks pensionifondide valitseja ja kolm teise samba pensionifondi.


«Kuna meie põhivaldkonnaks on kindlustus, oleme otsustanud keskenduda vara- ja elukindlustusteenustele,» kommenteeris pensionifondide ärist loobumist Ergo Fundsi juhatuse liige Alo Alunurm.

Siinsetest suurpankadest tuli Nordea pensionifondide turule teistest hiljem – veidi üle viie aasta tagasi 2008. aasta suvel. Kuna Nordea on olnud pangana üsna edukas, kliendibaas üsna jõukas ning soomlase Olli Heikki Enqvisti juhtimisel on fondid pakkunud head tootlust, on nende pensionifondid üsna kiiresti turuosa võitnud.

«Oleme pensionivara valitsemisel olnud edukad ja meie klientidel on põhjust olla Nordea fondide tulemustega rahul,» ütles Nordea Pensions Estonia ASi juhatuse esimees Angelika Tagel.

Loogiline ülevõtmine

Kuna Nordea kontorivõrk on suhteliselt hõre, siis võib ju arvata, et orgaanilisel kasvul, juhul kui LHV moodi agressiivset turundust ei tehta, on oma piirid. Seega oli Ergo fondide ülevõtmine üsna loogiline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles