Rajasalu: Harjumaa valdade kemplemine pidurdab Rail Balticu trassivalikut

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Peeter Langovits

Harju maavanema Ülle Rajasalu silmis peaks valitsusel olema õigus öelda, kuhu Rail Balticu trass tuleb, kuna täna ei suuda vallad omavahel kokku leppida.

Rajasalu rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et kui Rail Balticu projektiga alustati, tekkis ägedaid vaidlusi Pärnumaal ja Raplamaal, aga seal leiti lahendused, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuna Harjumaa on väga tihedalt asustatud piirkond, hakkasid probleemid maavanema sõnul tekkima juba siis, kui oli laual kaks Rail Balticu trassivarianti: Muugalt läbi Nabala ning olemasolev trass Ülemiste järve lähedalt Viljandi suunas.

«Täna oleme jõudnud niikaugele, et mul on laual kaart, kus on valikus 11 erinevat trassi. Kõige hullem on see, et mitte keegi mitte kuskil rahul ei ole. /.../ Inimestele peaks andma kindlustunde. Inimene peab teadma, kus ma homme elan ja mis minust saab, aga niikaua, kui trasside valikuid on laual tervelt 11, siis me paigast ei liigu,» tõdes Rajasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles