Rõivas konkurentsitabelist: hea koht ei ole eesmärk omaette

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Taavi Rõivase hinnangul on riikide omavaheline võrdlemine kasulik ning valitsusel tasuks jälgida eelkõige neid valkondi, kus ei olda nii kõrgel kohal kui üldarvestuses.

Lausanne’i Juhtimise Arendamise Instituudi (IMD) rahvusvahelise konkurentsivõime 2014. aasta edetabelis on Eesti tänavu riikide võrdluses 30. kohal ehk kuue koha võrra kõrgemal kui eelmisel aastal.

Rõivase juhtis tähelepanu, et Eesti on tabelis kõige enam oma kohta parandanud riikide seas ning avaldas tunnustust eelmise valitsuse tehtud tööle. «Enim paranes Eesti positsioon valitsuse tõhususe osas, kus Eesti tõusis 23. kohale,» kommenteeris Rõivas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Koht tabelis ei saa Rõivase sõnul olla küll eesmärgiks omaette, küll aga võiks see olla nii omavalitsustele kui ka ettevõtjatele spikriks, et mis vajab meil eelkõige võrreldes teiste riikidega parandamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles