Mootorrataste turg on silmitsi autoturult tuttavate probleemidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Soojemate ilmade saabumisega hoogustub tavaliselt ka mootorrataste müük, kuid ka siin seisavad maaletoojad ja müüjad silmitsi nende samade probleemidega, mis on tuttavad ka autoturult.

Üks suurimatest probleemidest on imporditavate kasutatud mootorrataste tehniline olukord,  kirjutab automüüjate liit oma värskes uudiskirjas.

«Probleem on sama, mis kasutatud autodega ehk siis nagu kampaanias «ära saa tünni»,» selgitas Harley Davidsoni Eesti esinduse juhatuse esimees Imre Laheäär. «Näiteks USAst toodavatest kasutatud tsiklitest on tõenäoliselt valdav osa ostetud oksjonitelt ehk avariilised rattad, mis sealpool ookeani ei kuulu enam taastamisele.»

Taolised mootorrattad kujutavad endast liikluses vaat et suurematki ohtu, kui avariiline auto.
«Kui öeldakse, et ära osta avariilist autot, sest see pole turvaline, siis kui ohtlikuks võib veel osutuda avarii järel kuskil nurgataguses töökojas üles putitatud kaherattaline,» nentis Imre Laheäär.

«Tarbijad võiksid samuti nagu autode puhul, ise rohkem tähelepanelikumad olla, sest VIN-koodide abil on ka tsiklite puhul näiteks odomeetri näidud, hooldusajalugu jms kontrollitavad,» lisas ta.

Uute mootorrataste müük kasvas mullu võrreldes 2012. aastaga ligikaudu 25 protsenti ja tänavu esimese nelja kuuga on kasv olnud ligi 10 protsenti võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles