Hiina keelas valitsusasutustes Windows 8 kasutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8 tahvelarvutis.
Windows 8 tahvelarvutis. Foto: Postimees

Hiina keelas energiasäästlikkusele ja turvalisusnõuetele viidates Microsofti operatsioonisüsteemi Windows 8 kasutamise valitsusasutuste arvutites, kirjutab Reuters.

Keeld avalikustati Hiina valitsuse poolt eelmisel nädalal energiasäästlike seadmete suurendamist puudutava avalduse osana.

Riikliku Xinhua uudisteagentuuri sõnul kehtestati keeld, et kindlustada arvutite turvalisust peale seda, kui Microsoft lõpetas Hiinas laialdaselt kasutusel olevale Windows XP-le toe pakkumise.
Ei valitsusasutused ega riiklik uudisteagentuur ei ole selgitanud, kuidas täpsemalt peaks Windows 8 tõkestamine suurendama energiasäästlike seadmete kasutamist ning arvutite turvalisust.

Hiina on Microsoftile pikka aega piraatlusest tingitud madala käibe tõttu murelapseks olnud. Firma endine tegevjuht Steve Ballmer väitis 2011. aastal, et Microsoft teenib Hiinas vähem müügitulu kui Hollandis, kuigi arvuteid müüdi riigis USAga võrdselt.

Uuringufirma Canalysi hinnangul kasutab pea pool Hiina arvutipargist Windows XP-d, millele Microsoft enam tugipakette ei tooda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles