Töövaidluskomisjon sai mullu pea 3000 avaldust

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövaidluskomisjon sai mullu pea 3000 avaldust.
Töövaidluskomisjon sai mullu pea 3000 avaldust. Foto: Peeter Langovits

Möödunud aastal esitati töövaidluskomisjoni 2965 avaldust, kõige suurem hulk avaldusi esitati töötajate poolt saamata jäänud töötasu (1113 avaldust) ja lõpparve (1104 avaldust) nõudmiseks.

Töölepingu ülesütlemise vaidlustamiseks esitati 2013. aastal kokku 790 nõuet ehk selline nõue sisaldus igas kolmandas avalduses. Kõige suurem hulk neist ehk 283 juhtumit on seotud töölepingu lõpetamisega töötajast tulenevatel põhjustel.

Sellise vaidluse aluseks võib olla töösuhte lõpetamine näiteks töökohustuste rikkumise tõttu, aga ka  pikka aega töökohustustega mitte toimetulek tervise tõttu ja töötaja suhtes usalduse kaotus.

Töövaidluskomisjon on kohtueelne sõltumatu individuaalseid töövaidlusi lahendav töövaidlusorgan, kuhu nii töötaja kui tööandja saavad pöörduda ilma riigilõivu maksmata. Töövaidluskomisjoni võib pöörduda kõigi töösuhetest tulenevate vaidluste lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles