Video: kuidas leida nutirakenduse ideele rahastaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Kakko.
Heidi Kakko. Foto: Peeter Langovits

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni juhatuse liikme Heidi Kakko sõnul on heale mobiilirakendusele nii Eesti kui välismaa investorilt täiesti realistlik raha saada ja kohalike riskikapitalifondide arv kasvab kiirelt.

Heidi Kakko sõnul on esimene võimalus arendada rakendus oma rahaga nii kaugele, et on olemas teatud hulk kasutajaid ja sellega tõestada, et keegi on nõus maksma.

«Näiteks Eesti edukaima mobiilimängu looja Creative Mobile ei kaasanud alguses üldse väljastpoolt raha,» ütles Kakko.

Kui aga tõesti on investori kapitali vaja, siis esimesteks allikateks on pere ja sõbrad ning järgmine samm – äriinglid. Tasub leida selline äriingel, kellel on valdkonnas varasem kogemus ja kes aitab lisaks rahale oskuste ja võrgustikuga,» ütles Kakko.

Heidi Kakko sõnul on järgmine võimalus saada raha riskikapitalistidelt.
«Nemad tahavad lisaks heale meeskonnale näha ka toimivat ärimudelit ja potentsiaali suurel turul. Järgmisest aastast on võimalik raha saada viielt-kuuelt kohalikult riskikapitali fondilt. Praegu saab minna kas Smartcapi või Ambient Sound Investmentsi jutule, aga tasub proovida ka välismaa fonde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles