Eesti Pank: Haapsalu peaks Swedbankiga läbirääkimisi pidama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turuliider on kindlalt Swedbank
Turuliider on kindlalt Swedbank Foto: Toomas Huik

Eesti Panga hinnangul peaks kohalik omavalitsus ettevõtjatega läbirääkimisi pidama, kui tahab, et pakutaks inimestele vajalikke teenuseid.

«Kommertspankade teenused toimivad turukonkurentsis ja seetõttu on arusaadav, et kui teenuste kasutamine on oluliselt muutunud, siis pank teenusepakkujana kohandab oma teenustevõrku,» rääkis Eesti Panga asepresident Madis Müller Lääne Elule.


Ta lisas, et üldise põhimõttena on oluline, et pank tagaks klientidele võimalikult mugavad alternatiivsed pangateenuste kanalid, kui suletakse kontor või sularahaautomaat. «See põhimõtte on seda enam tähtis, kui on tegu suure turuosalusega ettevõttega nagu Swedbank,» sõnas Müller.

Inimestele oluliste teenuste puhul on kohalikel omavalitsustel põhjust Mülleri sõnul olla aktiivne ning pidada läbirääkimisi ettevõtjatega, et omavalitsuse piirkonnas pakutaks teenuseid, mida inimesed vajavad.
 

Swedbank on otsustanud lõpetada neljas oma kontoris sularahatehingute tegemise, teiste seas ka Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles