Riik peab Nordeale kohtuotsusega maksma 1,5 miljonit eurot intressi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank, Tallinn
Nordea Pank, Tallinn Foto: Toomas Huik

Riigikohus tühistas eilse otsusega Nordea Bank Finland Plc Eesti poolt vaidlustatud Maksu- ja Tolliameti maksuotsuse seaduse väära kohaldamise tõttu.

Maksu- ja tolliameti maksumenetluse käigus tuvastati, et Nordea panga Eesti filiaal on saanud regulaarselt Soome peakontorilt tegutsemiseks rahalisi vahendeid ning tagastanud neid muuhulgas Eestis teenitud kasumi arvelt. Kuna filiaali sisse toodud varade summa ületas väljaviidud varade maksumust, võimaldas see ameti hinnangul panga Eesti filiaalil tekkinud tulumaksu tasumise kohustust määramata ajaks edasi lükata.

Riigikohus jäi aga seisukohale, et vaidlustatud maksuotsus on õigusvastane ja tuleb tühistada TuMS § 61 lg 42 väära tõlgendamise tõttu.

Nordea poolt tasutud maksusumma (ca 5 mln eur) tagastati panga ettemaksukontole eile ning lisaks tuleb riigil Nordeale maksta intressi 1 481 895 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles