Palo tahab Tallinna Teletorni müügi peatada

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki.
ASile Levira kuuluv Tallinna teletorn takistas eelmise majandusministri ajal Levira osaluse müüki. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja taristuminister Urve Palo tahab peatada ringhäälingu-, meedia- ja IT-infrastruktuuriteenuste osutaja Levira, kes haldab ka Tallinna teletorni, müügi.

«Jah, kavatsen Levira müügi küsimuse lähiajal kabineti istungil tõstatada ning teha ettepaneku müügiprotsessi peatamiseks,» ütles Palo. «Peamiseks põhjuseks on see, et teletorn on elutähtsa teenuse osutamisega seotud kriitiline objekt ja ma arvan, et on tähtis, et see oleks riigi kätes. Teletorni saatejaam on oluline osa Eestit katvatest DTT ja FM võrkudest. Julgeoleku aspekt on eriti teravalt tõusetunud Ukraina sündmuste valguses, tõestades taaskord, kui oluline on objektiivse info levi ning kui tähtis on, et riik haldaks selle infrastruktuuri.»

Lisaks on Palo sõnul puht praktilisele ja julgeolekukaalutlusele Teletorni müügi korral tegemist objektiga, mida 91. aasta augustis püüti nõukogude armee poolt vallutada ja seeläbi Eesti muust maailmast ära lõigata. «Väga paljud eestlased kaitsesid seda oma eluga riskides. Seega on tegemist Eesti taasiseseisvumise sümboliga,» ütles Palo. «Kokkuvõttes on väga palju põhjuseid, miks ei tohiks kunagi teletorni maha müüa.»

Riik avaldas tänavu veebruaris Levira aktsiate müügipakkumise ning volitas müügikõnelusi läbi viima AS PricewaterhouseCoopers Advisori.

Eesti riigile kuuluvad 51 protsenti aktsiad võõrandatakse koos kaasaktsionärile TDF S.A.S.-le kuuluva 49 protsendi aktsiatega, seega on müügipakkumise eesmärk võõrandada ühiselt 100 protsenti Levira aktsiatest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles