Press, Design ja Cyber Lionite võitjad selgunud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota kampaania
Toyota kampaania Foto: Happiness

Design grand prix’ läks Belgiasse, Press grand prix’ Brasiiliasse ja kaks Cyber grand prix’d Rootsi ja USAsse.

24. juunil toimunud kolmandal Cannes Lions Festivali auhinnagalal selgusid Pressi, Design ja Cyber Lionsite võitjad.

Tänavu himustas Design Lionsi peavõitu kokku 1297 tööd, Cyber Lions konkursile esitati 2 602 tööd ja Press Lionsile esitati 4 819 tööd.

Press Lionsi žürii esimees oli Leo Burnett Worldwide loovjuht Mark Tutssel ja žürii saatis shortlisti edasi 389 tööd, millest omakorda kümme pälvisid kuldse, 21 hõbedase ja 39 pronksist lõvi. Grand prix’ võitis agentuur AlmapBBDO Brasiiliast Sao Paulost ajakirja Billboardo kampaania «Bono», «Eminem», «Amy», «Britney» ja «Marilyn» eest.

Design kategoorias pääses shortlisti 110 tööd ja grand prix’ võitis agentuur Happiness Belgiast Toyota «IQ Font» kampaania eest.

Lisaks sellele anti veel välja ka 20 kuldset, 17 hõbedast ja 20 pronksist lõvi. Žürii esimees oli Steff Geissbuhler agentuuri C&G Partners partner.

Cyber Lionsite shortlisti jõudis kokku 242 tööd ja nendest 15 pärjati kuldse lõviga, 30 hõbedase lõviga ja 56 pronksist lõviga.

Kaks grand prix’d anti välja DDB Stockholmile Volkswagen Sweden «The Fun Theory» kampaania eest veebilehtede ja interaktiivsete kampaaniate kategoorias ja Digital Media grand prix’ läks USA agentuurile Wieden+Kennedyle Nike Livestrong Foundationi kampaania eest.

Žürii otsustas Viral Advertising kategoorias grand prix’d mitte välja anda.

Interactive Agency of the Year tiitel läks Crispin Porter + Bogusky agentuurile USAs. Londonis asuv BBH tuli teisele kohale ja kolmanda koha vääriliseks valiti Wieden + Kennedy USAst.

Lisaks sellele anti eileõhtusel tseremoonial aasta meediapersooni tiitel üle Facebooki asutajale Mark Zuckerbergile, kes päeval festivalil ka üles astus.

Võitjad kuulutati välja ka Young Lions Print & Cyber võistlustel. Prindis võttis Peruu kuldmedali ja Cyber kategoorias valiti parimaks Brasiilia esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles