Eesti Posti esimese kvartali käive kasvas 13,9 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: Urmas Luik

Eesti Posti 2014. aasta esimese kvartali äritulud olid 13,9 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 9% rohkem, teatas ettevõte.

EPA maksetele üleminek kasvatas e-arvete mahtu tänavu esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga koguni viis korda. Pakiteenuste mahud kasvasid aastaga 47%, millest suurima tõusuga oli pakiautomaatide teenuse kasutamine kogu Baltikumis, kasvades mullu sama ajaga 3,5 korda. Samal ajal vähenes tavakirjade maht 22% ja ärikirjade maht 13%. Klientidele viidud ajalehtede ja ajakirjade maht vähenes võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga 2%.

Lätis kasvas Eesti Posti teenuste maht tänavu esimeses kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 825% ja Leedus 63%.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas nentis, et esimese kvartali majandustulemused olid küllalt ootuspärased.

«Selgelt on näha e-kaubanduse ja e-teenuste kasv ning traditsioonilise postiteenuse mahu vähenemine,» ütles Kärmas. «Need on trendid, millega oleme arvestanud ka oma tulevikusihte seades.»

2013. aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi veidi üle 29 miljoni kirja ja 3,3 miljonit pakki. Rahvusvahelisi maksikirju saabus Eestisse 2013. aastal ligi 1,9 miljonit. Üle 40% kõikidest Eestisse saabuvatest saadetistest tuleb Hiinast.

2013.a. ulatusid ettevõtte investeeringud 3,9 miljoni euroni. 2013. aastal tasus Eesti Post riigieelarvesse dividendina 400 000 eurot, millele lisandus tulumaks dividendidelt summas 106 000 eurot. 2014. aastal maksab ettevõte dividende 560 000 eurot.

Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, kus töötab 2500 töötajat. Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Maksekeskus (osalus 51%), Leedus Unipakas UAB ning Lätis Post24 SIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles