Nortali üks juhtidest pakub 5000 eurot e-valimiste süsteemi lahtihäkkijale

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häkker.
Häkker. Foto: SCANPIX

Nortali Lähis-Ida regiooni juht Peeter Smitt kirjutas 15. mail oma Facebookis, et maksab 5000 eurot esimesele inimesele, kes e-valimiste süsteemi lahti häkib ja tõestab talle, et sai teada, kelle poolt Smitt hääletas.

Et teha häkkimist lihtsamaks, avalikustas ta ka oma isikukoodi. Ta lisas ka korrakaitseorganisatsioonidele, et tegemist on sotsiaalse eksperimendiga ning ta ei püüa kedagi õhutada seadust rikkuma.

Pärast esimest päeva uuendas ta postitust ja kirjutas, et temaga pole ühendust võtnud keegi peale Eesti Politsei. Smitt selgitas neile, et ta ei usu, et see on mõistliku aja ja vaevaga tehtav. Teiseks ei usu ta, et keegi, kellel oleks selleks vajalikke võimeid, üldse tahaks seda proovida ja see on lihtsalt tema provokatsioon kõigile neile «sõltumatutele eksperidele», kes väidavad, et e-hääletus ei ole turvaline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles